Project Image

Alsószálak orsózáshoz és előretekert kiszerelésben

Alsószálak ipari gépekhez

Az alsószálak ugyan csak a hímzések hátoldalán láthatóak, mégis hatalmas jelentőséggel bírnak. Az alsószál hosszának nagyjából a felsőszál hosszának a felét lehet számolni, de ez természetesen függ az öltések típusától. A két szál együttesen alkotja a hímzést, ezért mindig ügyeljen arra, hogy a minőségi felsőszálakhoz megfelelő alsószálakat válasszon!

Az alsószálak jelentősége a hímzések esetében

Az alsószálak befolyásolják a gyártás termelékenységét, a hímzés szépségét és ellenálló képességét. Rendkívül fontos a szálfeszességek helyes és hatékony beállítása. Ez fogja biztosítani, hogy az alsószálak ne jelenjenek meg a hímzések szín oldalán, és csökkenti a szálszakadás és a hurkosodás esélyét. Ruhadarabok hímzése esetén az alsószálak érintkeznek a bőrrel, így annak puhának és biztonságosnak kell lenne. Megfelelő ellenállással kell rendelkezniük azon kezelésekkel szemben, melyet a végterméknek is el kell viselnie használat vagy tiszítás során. A MADEIRA poliészter alsószálak számos változatát kínálja, melyek 95°C-on moshatóak és OEKO-TEX® Standard 100, I. termékkategória tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Orsózott vagy előretekert alsószálak?

A két lehetőség közötti választás preferencia vagy szokás kérdése. Mindkettő mellett vannak érvek, de érdemes mindegyik lehetőséget kipróbálni, így könnyebb eldönteni, hogy Önnek melyik a legmegfelelőbb: az előretekert alsószálak használata vagy az orsózás?

Készen a kényelem és a tökéletesség érdekében

Az előretekert alsószálak számos hímzőgéphez használhatóak, de először meg kell bizonyosodni, hogy biztosan alkalmazhatóak az adott hímzőgép esetében vagy sem. Használatának előnyei közé tartozik a sebesség, tervezhetőség és a kényelem. Csak annyit kell tennie, hogy az előretekert alsószálat a bobbinba helyezi, és már indulhat is a hímzés! Az állandó szálfeszességnek és cérnamennyiségnek köszönhetően nem kell a munkát megszakítani a beállítások miatt, így a cserék is jobban tervezhetőek. A feszesség egyenletességét a mágneses orsók biztosítják.

Rugalmas és gazdaságos kiszerelések

Különböző vastagságú alsószálak vannak, amiket orsózáshoz lehet használni. Ezek gazdaságosabb anyagköltséget erdményeznek a hozzáadott idő, eszközök és munka mellett. Gyakran nem olyan egyenletes a mennyiség és szálfeszesség mint az előretekert változatok esetében és jellemzően a mennyiség iskisebb. A végeredmény az, hogy az orsókat gyakrabban kell cserélni. Többfejes hímzőgépek esetén ez több megállást eredményez fejenként más-más időpontban. A finomabb alsószálak segítségével nagyobb mennyiséget tud orsózni, míg a nagyobb kiszerelések nagyobb megtakarítással járnak és tovább tartanak.


Elérhető változatok

Előretekert orsók

Royal előretekert orsó Sokoldalú, előretekert orsók, papír oldallal különösen a többfejes hímzőgépek számára. Gyors, használatra kész és kényelmes. Az egyenletes szálfeszesség és azonos mennyiség nagyban megkönnyíti a termelés megtervezését, mivel az összes orsó cseréje egyszerre lehetséges pazarlás nélkül. 144 db-os csomagolások 120 m alsószállal fehér és fekete színben.
Mágneses oldalú orsók Az állandó alsószál feszességhez és a gyors cseréhez. A mágneses oldallap hozzátapad a bobbinhoz és ezzel biztosítja a megfelelő pozícionálást és a sima futást. A mágneses oldalú orsók csökkentik a szálszakadást és a hurokképződést, valamint növelik a termelékenységet. Az orsót a mágneses oldallal lefelé helyezze a bobbinba! 144 db-os csomagban érhető el, mely orsónként 123 m alsószálat tartalmaz. Fehér vagy fekete színben.
Mágneses maggal - Magna Glide Prémium mágnes magos orsók. Ahogy a sztenderd orsókról fogy a cérna, hajlamosak a vibrációra a bobbinban, ami esetlegesen túlpörgést vagy ugrálást eredményezhet. A Magna Glide mágneses magja stabilan tartja az orsót a bobbinban, és elképesztően konstans szálfeszességet eredményez az utolsó méterig. 100 db-os kiszerelésben kapható, 123 m alsószállal a fehér szín esetében és 118 m alsószállal a fekete szín esetén.

Alsószálak orsózáshoz

Az általános vastagság

Vastagabb és erősebb alsószál

Nagyon vékony alsószál a legfinomabb részletekhez

Burmilon 120/2 Két szálas, az emberi bőr számára kellemes tapintású általános célú alsószál. Minden felsőszállal használható 12 és 60-as vastagság között. Mivel vékony ezért nagy mennyiség fér az orsókra. Mosás és vasalás hatására sem megy össze, így a hímzés sem deformálódik. 7500 m-es kiszerelésben érhető el fehér és fekete színben.
Alsószál no. 150 - nagy kiszerelésben A kétszálas, kissé vastagabb és gazdaságosabb alsószál. Nagy méretű - 15.000m - kiszerelésben érhető el. Ez az alsószál az orsózás folyamán időt és pénzt takarít meg Önnek. Szinte az összes anyag esetében használható. Elérhető fehér és fekete színben.
Burmilon 200 - Nagyon vékony alsószál Ez az egyszálas finom alsószál lehetővé teszi az orsók ritkább cseréjét, mivel nagyobb mennyiséget lehet az orsóra feltekerni. Szinte minden anyaghoz használható és magas termelékenyésget eredményez. Fehér és fekete színben, 7500 m-es kiszerelésben érhető el.

Burmilon120/2

 • Cikkszám: 301
 • Kiszerelés: 7.500m
 • Vastagság: dtex 80x2 / den 75x2
 • Színek száma: 2
Adatlap

Alsószál150

 • Cikkszám: 315
 • Kiszerelés: 15.000m
 • Vastagság: dtex 110x2 / den 100x
 • Színek száma: 2
Adatlap

Burmilon200

 • Cikkszám: 305
 • Kiszerelés: 7.500m
 • Vastagság: dtex 150x1 / den 135x1
 • Színek száma: 2
Adatlap