Project Image

Viszkóz hímzőcérnák

Kiemelkedő minőség a professzionális hímzésekhez

A viszkózszálakból előállított hímzőcérnák selyemszerű hatásukról és lágy fényükről ismertek. A viszkóz cérnákat általában viszkózus szerves oldatból, úgynevezett fapépből állítják elő; innen ered az elnevezésük is. A kiváló nyersanyagok és gyártási technológiák garantálják a magas minőségű és ragyogó színű cérnákat a hímzőiparban tevékenykedők számára.
Ismerje meg, hogy mikor és miért érdemes a világhírű MADEIRA Classic hímzőcérnákat választania, melyet generációk óta használnak a hímzőiparban és színei a főbb hímzőtervező szoftverek mindegyikében megtalálhatóak.

A viszkóz cérna-használat előnyei a hímzőiparban

A viszkózszálakból készült cérnáknak hasonló struktúrája van, mint a pamutcérnáknak és ezáltal a természetes rostokhoz hasonló érzést és textúrát garantál. A cérnák lágy, sima tapintásúak és nem irritálják a bőrt. A hímzett minták ragyogó színűek és csillogó hatásúak lesznek a viszkóz cérnák használatával. A Classic hímzőcérnák nedvesen és szárazon is kellően rugalmasak és feszesek, ami lehetővé teszi, hogy egy ruha esetében bárhova lehet mintát hímezni, különbőző féle anyagokon lehet alkalmazni, bármilyen irányban a legváltozatosabb hímzési technikákkal.
A hímzés során a viszkóz cérnák nem hurkosodnak. Az alacsony szálszakadási aránynak köszönhetően a gyártási idő és költség jelentősen csökkenthető (általában 400.000 öltés szálszakadás nélkül). Továbbá 1.200 öltés/perc sebességgel is használható. A minták hosszú távon megőrzik ragyogó színeiket, és akár 95°C-on is moshatóak.

MADEIRA Classic viszkóz cérnák széles szín- és vastagság választéka

MADEIRA Classic hímzőcérnák rendkívüli termelékenységet, lágy tapintást és ragyogó, élénk színeket kínálnak.
A legjobb eredmény elérése érdekében 4-féle cérnavastág közül lehet választani.


Elérhető változatok

A legvastagabb hímzőcérna ruhaneműk és felvarrók szegéséhez is

Vastagabb hímzőcérnák a minták gyorsabb kitöltéséhez és dekoratív öltésekhez

Sztenderd vastagság minden célra

Vékony cérnák az apró mintákhoz, akár 3 mm-ig

Madeira Classic 12 A választék legvastagabb típusa majdnem 3x olyan vastag, mint a Classic 40 változat. Ennek köszönhetően a nagyobb mintáknál kevesebb öltéssel lehet számolni. 57-féle színben érhető el.
Madeira Classic 30 Kicsit vastagabb, mint a Classic 40, ezáltal csökkenthető a gyártási idő és az öltések száma. Kifejezetten ajánlott nagy mintákhoz, gyermekruházat hímzéséhez, részletek hangsúlyozásához és nehezebb anyagok, például törölközők és kárpitos szövetek hímzéséhez. 178-féle színben érhető el.
Madeira Classic 40 422-féle színben érhető el, beleértve az egyszínű, az ombre és a multicolor változatokat is. A Classic 40 hímzőcérnákat magas szakítószilárdság, lágy hatású tapintás és ragyogó színek jellemzik.
Madeira Classic 60 A viszkóz cérnák ezen változata kiváló választás lehet monogramok, logók, kontúrok készítése és finom anyagok hímzése esetén. 85-féle színben érhető el.

Classic 1212

 • Cikkszám: 920
 • Kiszerelés: 2.000m
 • Vastagság: dtex 330x2 / den 300x2
 • Ajánlott tű: 100 / 16
 • Színek száma: 57
Adatlap letöltése

Classic 3030

 • Cikkszám: 921 / 914
 • Kiszerelés: 3.000m / 25g
 • Vastagság: dtex 200x2 / den 180x2
 • Ajánlott tű: 75 / 11
 • Színek száma: 178
Adatlap letöltése
Kis betűhöz

Classic 6060

 • Cikkszám: 916 / 915
 • Kiszerelés: 5.000m / 1.500m
 • Vastagság: dtex 84x2 / den 75x2
 • Ajánlott tű: 60 / 8 - 65 / 9
 • Színek száma: 85
Adatlap letöltése

Mikor ajánlott a viszkóz hímzőcérnák használata?

Természetes hatású, magas minőségű eredmény eléréséhez

A viszkóz hímzőcérnákkal készített mintáknak van mélysége, lágy fénye, és ezáltal valódinak tűnnek. A hímzés során szemet gyönyörködtető hatások is elérhetőek.

Bármilyen anyagra

Ezek az univerzális cérnák divatcikkek, lakberendezéssel kapcsolatos anyagok, sportruházati cikkek, cipők, valamint hagyományos ruhaneműk hímzése esetén és más területeken is remek választások lehetnek.

Egyszerű mintatervezés és maximális szabadság

A viszkóz cérnák a hímzőipar nagy klasszikusai, melyek kényelmessé teszik a mintatervezést. A hatalmas szín- és szálvastagság választék, valamint a szálak sokoldalúsága precíz hímzőmintákat és magas fokú rugalmasságot eredményez. Továbbá bármilyen anyag hímzése esetén választhatóak, beleértve a finom, lágy anyagokat is.

Tartós minták, melyek nem igényelnek fehérítést

Ugyan a hímzett mintákat könnyű tisztítani és számos mosás után is megőrzik ragyogó színűket, egy dologra fontos odafigyelni: a fehérítés károsíthatja a mintákat a viszkóz cérnák gyártásához használt cellulóz alapanyag miatt.

Gyártási idő és költségek optimalizálása

A kíváló minőségű viszkóz hímzőcérnák a rugalmasságuknak és lágyságuknak köszönhetően még a magasabb öltési sebességgel dolgozó hímzőgépek esetében sem okoznak hurkosodást. Lehetővé teszik a hővágást (például felvarrók és applikációk esetében) vagy az automatikus szálvágást. Továbbá használhatóak többfejes hímzőgépeken és schiffli gépeken is.


Letöltések

Madeira Classic Színkártya Kérjük, útmutatáshoz használja a digitális verziót. A színkártyán az egyes árnyalatokat hímzőcérnából készült csíkok mutatják.
Classic 40 hímzőcérnák minden színben elérhetőek. Classic 60 színeket kék pont, Classic 30 színeket piros pont, Classic 12 színeket pedig sárga pont jelöli.
Pantone® kód Azonosítás Pantone® által jóváhagyott színmegfelelőségek nagyban megkönnyítik a megfelelő színek kiválasztását.
A bárhol elérhető online konverter segítségével könnyen beazonosíthatóak az egyes színkódoknak megfelelő hímzőcérna árnyalatok.
OEKO-TEX® Igazolás OEKO-TEX® Standard 100, I. termékkategória tanúsítvánnyal rendelkeznek a Classic viszkóz hímzőcérnák. Az I. termékkategóriába tartozó termékek biztonsággal használhatóak baba- és csecsemőruházatok készítése esetén.